Behandeling

Intake
De eerste behandeling start met een uitgebreid vraaggesprek. Dit gebeurt aan de hand van een door u vooraf ingevuld vragenformulier. Zo heeft u thuis rustig de tijd om na te denken over uw ziektegeschiedenis en kunt u gemakkelijker
uw eventuele medicatiegebruik invullen. Na het bespreken van het vragenformulier start het lichamelijk onderzoek. Dit gebeurt manueel, zonder instrumenten of apparaten. De osteopaat gaat op zoek naar verminderde beweeglijkheid in uw lichaam en onderzoekt u van top tot teen. Aan de hand van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld.

Behandeling
Bij de behandeling worden eveneens manuele technieken gebruikt om via directe (mobilisaties/manipulaties) of indirecte technieken de beweeglijkheid van het weefsel te herstellen. Daarnaast geeft de osteopaat u ook advies mee in relatie tot leefgewoonten en/of voedingsgewoonten. U kunt op die manier zelf
een bijdrage leveren aan uw gezondheid. De tijd tot de volgende afspraak ligt tussen de twee en zes weken. Dit is afhankelijk van de ernst en de lokalisatie van het gevonden mobiliteitsverlies.

Direct een afspraak maken? Klik hier.

Tarieven / Vergoedingen

 

Een eerste (onderzoeks)consult duurt 30 minuten en kost €49,-.

Afhankelijk van het behandelplan duren vervolgconsulten 55 minuten (€90,00) of 30 minuten (€49,-).

U krijgt een nota, digitaal of papier, aan het einde van het consult. Betaling kan direct per pinbetaling of achteraf via iDeal, gelieve binnen 7 dagen na behandeling. Annuleren van een afspraak kan tot 24 uur voor de afspraak, daarna worden kosten in rekening gebracht.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel of de gehele behandeling, afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Voor actuele vergoedingen van uw zorgverzekeraar kunt u de website van Nederlandse Vereniging voor Osteopathie raadplegen (www.osteopathie.nl).

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie) onder nummer 2013.13.06, tevens heb ik de benodigde AGB-codes waardoor zorgverzekeraars deels of geheel de kosten van de behandeling
vergoeden (afhankelijk van zorgverzekeraar en pakket).

Twijfelt u of u met uw klachten bij de osteopaat aan het juiste adres bent? Kom eens langs bij het gratis inloopspreekuur, elke dinsdag om 19.00u (Rotterdam) en elke donderdag om 18.00u (Utrecht). Via een kort vraaggesprekje en evt. kort onderzoek kan ik bepalen of de osteopathische behandeling iets voor u kan betekenen.